Taal, lezen en rekenen

Taal, lezen en rekenen

Lezen

Dit jaar maken we in groep 1/2 gebruik van de nieuwe methode Kleuterplein en in groep 3 gebruik van de nieuwe methode Lijn 3. In de groep 4 starten we met de nieuwe voortgezet leesmethode Station Zuid.

Vaardigheden die kinderen opdoen in de ene fase hebben ze nodig voor de volgende fase. In  elke fase leren ze de verschillende vaardigheden steeds beter beheersen en toepassen op steeds moeilijker woorden en zinnen.

Taal op maat

Taal op maat is onze taalmethode voor de groepen 4 t/m 8. Voor spelling maken we in groep 4 gebruik van Woordbouw. Dit is een methode waarin de spellingscategorieën structureel aangeboden worden. Voor de groepen 5 t/m 8 maken we gebruik van de spellingmethode van Taal op maat. We maken hierbij ook veel gebruik van de computer. Vanaf eind groep 5 worden ook de spellingsregels van werkwoorden behandeld.

Rekenen

We werken met de volledig digitale rekenmethode MATH. We hebben een speciaal rekenlokaal ingericht met laptops voor alle kinderen. Naast het werken op de laptop werken de kinderen met rekenmaterialen. Bij de methode hoort ook een portfolio waar de kinderen zelf hun ontwikkeling bijhouden. Ze leren, onder begeleiding van de leerkrachten, zelf leerdoelen stellen.